…några av Sveriges mest älskade magasin.

Offside är fotbollsmagasinet som förde in ett nytt sätt att berätta om sport när dagstidningarnas sportbilagor inte ens var påtänkta. I dag är det nordens största fotbollsmagasin.

Filter grundades 2008 och är Sveriges mest hyllade magasin, med utmärkelser som Årets Tidskrift, Sveriges Tidskrifters Stora Pris, Årets AD, Årets Journalist och Svenska Publishingpriset.

Sedan första numret av Skriva kom ut hösten 2011 har tidningen etablerat sig som den självklara läsningen för alla som skriver. Här får du tips och inspiration direkt från Sveriges främsta författare och förläggare.

Hunger startade 2013 och står för den goda maten i alla bemärkelser. Här har råvarorna ett ursprung, rätterna en historia och människorna en matkultur. Chefredaktör är Mats-Eric Nilsson.

Vi besöker de mest avlägsna platser…

I vår senaste bok, Kraftprovet – Jakten på vår glömda kunskap om styrka och uthållighet, kan du läsa om framtidens träningstrender … och varför de kommer från Kretas bergstoppar.

…och ger ut Sveriges bästa reportageböcker.

I snart två år har dumpstraren Andreas Jakobsson och hans lilla familj levt nästan helt gratis, av »saker som pappa hittat på natten«. Och middagarna och råvarorna är lyxigare än någonsin.

Markus Torgeby är löpartalangen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit. Så vad var det som fick honom att lämna allt?

2009 diagnostiserades bronshjälten från VM 1994 med myelom, en cancer som han redan från första dagen visste skulle bli hans död. Ingesson berättar om sitt liv från uppväxten till dödsbädden.

»Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått åt helvete.« Reportageresan som slutade i etiopiskt fängelse är en historia om politik, vänskap och kampen för rättvisa.

Vi berättar om Sverige, nu och då…

I När vi var bäst – om en svensk storhetstid berättar Sveriges tre tennisvärldsettor för första gången hela historien om ett av vår tids största sportunder.

Och försöker hitta nya sätt att göra det på.

Filters podcast produceras i samarbete med Göteborgs Stadsteater och Backa teater. Uppläsare är bland andra Nina Zanjani, Johan Gry, Eric Ericson och Åsa-Lena Hjelm.

En dryg timmes svamlande och spanande från hjärtat av Sveriges största fotbollsmagasin. Gör som över 40 000 redan gör – lyssna på Offsides podcast varannan vecka!

Vi har Sveriges längsta lästid…

Vid den senaste stora kvalitetsmätningen av tidskrifter (Sifo Orvesto QRS, 2013) intervjuades 40 000 personer om 240 tidskrifter. Filter och Offside delade förstaplatsen (!) i det sammanvägda helhetsbetyget (Hunger hade ännu inte startat). Filter/Offside fick också de allra högsta värdena när läsarna rankade delkategorier som »Tidningen är modern«, »Tidningen är utvecklande att läsa«, »Jag pratar ofta om sådant jag läst i tidningen«, »Jag lär mig ofta nya saker genom att läsa tidningen« och »Tidningen inspirerar mig«.

… och vi har vunnit otaliga priser.

Våra tidskrifter och/eller fastanställda medarbetare har bland annat prisats med Stora Journalistpriset, Årets Tidskrift, Sveriges Tidskrifters Stora Pris, Årets AD, Årets Journalist, A4 Redesign Award, Årets Genombrott och Svenska Publishingpriset.